Potrebno je:
– 10 svežih stabljika peršuna (bez korena)– 1 l domaćeg crnog/belog vina
– 2 kašike vinskog sirćeta
– 300 g prirodnog meda
PRIRPEMA:
Stavite 10 svežih stabljika peršuna zajedno sa listovima u litar čistog prirodnog vina i dodati 1-2 velike kašike čistog vinskog sirćeta. Kuvajte 10 minuta na tihoj vatri, zatim dodajte 300 g pravog pčelinjeg meda i ostaviti da se lagano kuva još četiri minuta.
Vruće vino procedite i još toplo staviti u flaše koje su prethodno isprane jakim alkoholom. Talog koji se stvara nije škodljiv i slobodno se može piti. Vaša je odluka da li ćete med kuvati ili ne, jer nije neophodno.
Onda kada osetite srčane tegobe, uzmite jednu supenu kašiku ove smese, a u slučaju da ozbiljno patite od srčane aritmije i ostalih anomalija, ovaj prirodan lek treba da koristite svakog dana, duži vremenski period.
Izvor: kucnilekar.com
Nema komentara:
Objavi komentar