Reklama

subota, 2. srpnja 2016.

IZUZETNO ZDRAVI: Ovo je 5 odličnih razloga da češće jedete kisele krastavce!





Ovo je 5 odličnih razloga da češće jedete kisele krastavce…




1. Snažan su antioksidans – štite tijelo od slobodnih radikala – nestabilnih hemikalija koje oštećuju stanice u našem organizmu, piše “Zdravo i prirodno“…

2. Izvrstan su probiotik – balansiraju probavu te ubrzavaju stvaranje dobrih bakterija koje su ključan dio naše zdrave probave.

3. Čuvaju jetru – osim što poboljšavaju probavu, kiseli krastavci štite i jetru te joj pomažu da filtriraju toksine iz organizma. 




4. Spriječavaju nastanak čira na želucu – Čir je unutarnja rana na stjenki želuca, odnosno oštećenje membrane uzrokovano kiselinama. Kiseli krastavci štite želudac i sprečavaju nastajanje čireva.

5. Pomažu kod dijabetesa – Istraživanje je pokazalo kako kiseli krastavci stabilizuju nivo hemoglobina – proteina u crvenim krvnim stanicama koje prenose kisik. Kiselost krastavaca pomaže u kontroli dijabetesa.

preuzeto sa: haber

Nema komentara:

Objavi komentar